EDUCACIÓ EN VALORS I LES TIC

Avui en dia, els nens i nenes tenen al seu abast tot un conjunt d’eines que els permeten estar permanentment connectats amb el món i, sovint, això fa que, malauradament, estiguin cada vegada més aïllats respecte el seu entorn més proper.

Per aquest motiu, els alumnes de C.S. de l’escola Laia hem començat el trimestre parlant sobre l’ús que fem de les noves tecnologies i totes les possibilitats que aquestes ens ofereixen. Hem parlat d’abús, d’addicció i de dependència i hem reflexionat sobre alguns casos que podrien ser reals. Així mateix, ens hem analitzat a nosaltres mateixos, sent conscients de quin ús fem de videojocs, xarxes socials o telèfon mòbil.

Per acabar-nos de convertir en experts en la matèria, la Fundació Alia2 ha vingut a l’escola a fer una xerrada sobre mal ús i addiccions a les noves tecnologies.

Amb tot el que hem après us convidem a totes les famílies a reflexionar sobre aquest tema. Per fer-ho, us animem a contestar la mateixa enquesta que nosaltres i a comprovar que, molts de nosaltres, formem part del grup de persones de risc. De la mateixa manera creiem interessant que mireu els dos vídeos i la presentació que us proposem per tal que, posteriorment, en pugueu fer una reflexió individual i en família.

Les noves tecnologies són una eina de llibertat, no una presó!

 

https://www.youtube.com/watch?v=NCJ7c6tgxk0

https://www.youtube.com/watch?v=NUWqp5jPbLo

Enquesta NT

IMG_6797 IMG_6818

PUNTUACIÓ

ENQUESTA