A l’escola Laia considerem que la pausa escolar del migdia és un moment de descans però també és un espai educatiu molt important. Així doncs, l’estona de menjador és concebuda com un aprenentatge més, a partir de la qual organitzem tot un seguit d’activitats de participació i col·laboració.

És l’acte social més important de cada jornada escolar, que fomenta la relació entre els alumnes i amb els seus mestres, que són els qui acompanyen als infants durant l’àpat i a les estones d’esbarjo.

Els objectius que ens plantegem per a aquest espai del migdia són:

  • Alimentar-se de forma saludable i equilibrada. A l’escola Laia disposem d’una cuina on es couen els aliments i s’elaboren els diferents plats per tal de garantir una forma de cuinar més casolana i gens agressiva. D’aquesta manera s’aconsegueix preservar al màxim les qualitats nutritives dels aliments que servim. Els productes utilitzats són frescos, de temporada i seleccionats pel propi personal de cuina. Treballem amb l’empresa Scolarest i tots els menús estan supervisats per dietistes, oferint aliments variats i en les proporcions recomanades per als infants i joves en edat escolar.
  • Aprendre. Les hores del migdia són un espai d’aprenentatge en el qual es poden seguir treballant i practicar els hàbits i habilitats i desenvolupar actituds i valors. A l’espai del menjador fomentem hàbits sostenibles com ara: utilitzar el tovalló, rentar-se les mans abans de dinar i les dents després, separar els diferents envasos per llençar-los al contenidor groc o portar l’oli de cuina utilitzat al punt verd del barri.
  • Descansar i esplaiar-se, és a dir, trobar l’equilibri entre la necessitat de ruptura lúdica enfront de l’esforç intel·lectual fet al matí i la necessitat de relaxació, pau i bona predisposició vers de la tarda.

Menús mes en curs

Propers menús